QESTIT med i ny forskningssatsning kring Generativ AI-driven testning!

QESTIT har alltid haft kvalitet i fokus, och med den enorma inverkan, potential, och takt, som Generativ AI tar över världen, var det logiskt för oss att hoppa på tåget till framkanten av utveckling! Tillsammans med våra samarbetspartners Blekinge Tekniska Högskola och Synteda har vi sökt pengar till ett nytt forskningsinitiativ för att innovera, utveckla, utvärdera och släppa nästa generations testverktyg med Generativ AI.

I tung konkurrens mot 94 andra forskningsförslag för avancerad och innovativ digitalisering blev vårt förslag T.A.R.G.E.T. (Testning med AI Responsiv GUI Effektiviserande Teknologi) godtaget.

  • Vi tycker förstås att detta är fantastiskt då det visar på hur viktigt detta projekt är för svensk industri och det ger oss en unik möjlighet att aktivt bidra med både forskning och kvalitetssäkring av nya AI baserade verktyg, säger Fredrik Abrahamsson, VD på QESTIT AB.

Projektet sträcker sig över 3 år, finansierat av Vinnova, och har som mål att skapa lättanvända AI-drivna lösningar som stärker användarens förmåga att skapa, köra och analysera mjukvarutester. Vi kommer bidra till arbetet med vår expertkompetens inom kvalitetssäkring genom att ge råd till lösningens utformning, kapabilitet och genom utvärdering av projektets tekniska resultat. Resultat som vi också kommer att dela med oss av till er framöver på olika sätt! 

  • Vi är stolta över att vara med och leda vägen in i en framtid där Generativ AI är en naturlig del av kvalitetssäkringen. Genom att kombinera vår expertis inom kvalitetssäkring med avancerad AI-teknologi, strävar vi efter att skapa ett verktyg som inte bara effektiviserar testprocessen, utan också ökar användarens förmåga att skapa och analysera mjukvarutester på ett djupare och mer intuitivt sätt, fortsätter Alixander Ansari, AI-lead på QESTIT Group. 

Vi ser med stor förväntan fram emot att starta detta spännande projekt! 

 

Vid frågor om projektet kontakta

Alix rund ny 2024

 

Alixander Ansari
AI-LEAD at QESTIT 
alixander.ansari@qestit.se
+46 704 74 31 71

 

 

Alla blogginlägg

Vi rekommenderar också