TestautomatiseringTestautaumation

Många företag har arbetat länge med testautomatisering och har säkert hunnit uppleva vissa vinster, men även stött på utmaningar på vägen. Andra börjar just få upp ögonen för det och kanske sneglar på en automatiseringsstrategi. Det är viktigt att ta små steg och komma ihåg att det inte rör sig om en punktinsats. En effektiv och sund testautomatisering kräver löpande uppmärksamhet, parallellt med utvecklingsarbetet.

Träffa några av våra testautomatiseringskonsulter

Testautomatisering konsult ADDQ - Saif Alhindosh

Saif Alhindosh

Testautomatiserare

Saif har erfarenhet från olika uppdrag inom E-learning, Telecom och Bank och finans, där han har jobbat med att implementera testautomatisering. Han trivs bra i högt tempo och hittar alltid en lösning till problem han möter.

Testautomatisering konsult ADDQ - Sanna Huhta

Sanna Huhta

QA engineer

Sanna är en teknisk testare med utvecklarbakgrund och stort intresse av testautomatisering. Som person är hon lugn, analytisk och prestigelös och en mycket omtyckt social teammedlem.

Testautomatisering konsult ADDQ - Magnus Samuelsson

Magnus Samuelsson

Testautomatiserare

Magnus har stor vana att jobba med komplexa miljöer och produkter där testfokus kan ändras fort och ofta. Bland det roligaste han vet är att identifiera områden som behöver förbättras, eller problem som behöver lösas.

Testautomatisering konsult ADDQ - Alexander Jonsson

Alexander Jonsson

Testautomatiserare

Alexander är en driven och nyfiken testare med stort teknikintresse. Konstant sökandes efter mer kunskap och trivs bäst i dynamiska miljöer där det händer mycket.

Testautomatisering konsult ADDQ - Björn Åström

Björn Åström

Teknisk testare

Björn är en noggrann, strukturerad och nyfiken person som gillar att lära sig. Han har bred kunskap inom test både inom automatiserad och manuell testning men med störst fokus inom testautomatisering. 

Testautomatisering konsult ADDQ - Daniel Ehrlin

Daniel Ehrlin

Teknisk testare

Daniel har gedigen erfarenhet av agil utveckling både i stora företag och små startups. Han är strukturerad och noggrann och räds inte eget ansvar. Kontinuerligt lärande är en naturlig del i hans förhållningssätt.

Testautomatisering konsult ADDQ - Mikael Pollack

Mikael Pollack

Teknisk testare

Mikael har erfarenhet av att jobba i agil utvecklingsmiljö, både i nystartade projekt samt i vidareutveckling av lanserade produkter. När det gäller automatisering, så har han bland annat  jobbat med UI tester och API testing.

Daniel profilbild komprimerad ny

Daniel Åkerström

Teknisk testare

Daniel är en nyfiken testare och BA som sätter kvalitet och kundnöjdhet som högsta prioritet. Med erfarenhet som både Scrum Master och testautomatiserare har han en stor verktygslåda för problemlösning och drar sig inte för avancerade utmaningar samt gillar att arbeta i ett engagerat team med likasinnade.

Kvalitet kommer inte automatiskt

Framtidens testautomatiserare går hand i hand med framtidens utvecklare. Att kunna programmering och samtidigt tänka som en testare - eller att kunna test och samtidigt tänka som en programmerare är en nödvändighet i ett agilt utvecklingsteam. Värdefull testautomatisering är större än individen - det kräver ett engagemang från alla medlemmar i teamet.

Testautomatisering är inte den slutgiltiga lösningen, men en genomtänkt strategi och en förankring i verksamheten kan frigöra resurser för övrigt kvalitetsarbete. Snabb återkoppling på ändringar i kod eller konfiguration gör det lättare att lansera ny funktionalitet med trygghet i att de affärskritiska flödena fortfarande fungerar. Den tryggheten frigör också mer tid för utforskande testning - och ju mer vi hinner utforska systemet desto mer kan vi lära oss och desto lättare blir det att ta välinformerade beslut.

Få lösningar idag är isolerade och oberoende. Gränssnitt mot andra tjänster och komponenter behöver ständigt motioneras och valideras. Att kontinuerligt integrera – och kanske även produktionssätta – blir vanligare och vanligare. Här är förstås testautomatisering en viktig hörnsten, men vi ser också till att hela utvecklingskedjan genomsyras av ett kvalitetstänk – från en gemensam kodstil och grenstrategi till parprogrammering, enhetstestning och kodgranskning. Det bästa sättet att nå en hög kvalitet är att bygga in den från början.

Lämna dina uppgifter här så hör vi av oss inom kort

Kundcase - Daniel Wellington och ADDQ
Kundcase

Daniel Wellington moderniserar sin QA

Tillsammans med teamen hos Daniel Wellington har vi jobbat för att utveckla och definiera en central teststrategi. I det stora hela finns det nu ett större och mer tydligt ägandeskap av kvalitet i processer och leveranser, men det finns också ett större engagemang i frågor som rör just testning.

LÄS MER OM CASET

Jobba som teknisk testare - ADDQ
Jobba hos oss

Vi letar efter fler tekniska testare!

Här hittar du kollegor med gemensamma värderingar, en stor portion nyfikenhet, kreativitet och engagemang. Hos oss utgår vi från dina behov och du får unika möjligheter att själv välja förmåner, utbildningar, trivselinitiativ och hur du vill utvecklas i din roll. Vi ger dig de verktyg du behöver och vi skapar tillsammans de bästa förutsättningarna för att du ska kunna växa som individ och medarbetare.


JOBBA HOS OSS

Mer om testautomatisering

12 punkter för bra automatiserade tester
Checklista

12 punkter för bra automatiserade tester

Det är skillnad på test och bra test, men det är ofta svårt att vet hur man ska definiera ett test som just bra. I den här checklistan hittar du 12 punkter för bra automatiserade tester, där kravet på att testerna ska vara enkla att skriva och underhålla är en viktig del. 

Hämta checklistan
Testautomatisera strategiskt - så ska du tänka
VIDEO

Testautomatisera strategiskt - så ska du tänka

De senaste åren har det pratats mycket om testautomatisering, vilket inte är så konstigt med tanke på att allting idag görs mer och mer via kod (shift left-trenden). Men hur ska du egentligen tänka strategiskt för att lyckas med automatisering?

se filmen
Vad ska du inte automatisera?
Bloggartikel

Vad ska du inte automatisera?

När vi skriver automatiserade tester vill vi tillföra maximalt med värde till minsta möjliga kostnad eller tid. Det totala antalet testfall för att verifiera att ett stort modernt komplext system är felfritt, är i det närmaste oändligt. ”Allt” kan inte automatiseras.

Läs artikeln