TestautomatiseringTestautaumation

Många företag har arbetat länge med testautomatisering och har säkert hunnit uppleva vissa vinster, men även stött på utmaningar på vägen. Andra börjar just få upp ögonen för det och kanske sneglar på en automatiseringsstrategi. Det är viktigt att ta små steg och komma ihåg att det inte rör sig om en punktinsats. En effektiv och sund testautomatisering kräver löpande uppmärksamhet, parallellt med utvecklingsarbetet.

Träffa några av våra testautomatiseringskonsulter

Testautomatisering konsult QESTIT - Saif Alhindosh

Saif Alhindosh

Testautomatiserare

Saif trivs bra i högt tempo och har erfarenhet från olika uppdrag inom E-learning, Telecom och Bank och finans, där han har jobbat med att implementera testautomatisering. 

Testautomatisering konsult QESTIT - Sanna Huhta

Sanna Huhta

Teknisk testare

Sanna är en teknisk testare med utvecklarbakgrund och stort intresse av testautomatisering. Som person är hon lugn, analytisk och prestigelös och en mycket omtyckt social teammedlem.

Testautomatisering konsult QESTIT - Alexander Jonsson

Alexander Jonsson

Testautomatiserare

Alexander är en driven och nyfiken testare med stort teknikintresse. Konstant sökandes efter mer kunskap och trivs bäst i dynamiska miljöer där det händer mycket.

Testautomatisering konsult QESTIT - Björn Åström

Björn Åström

Teknisk testare

Björn är en noggrann, strukturerad och nyfiken person som gillar att lära sig. Han har bred kunskap inom test både inom automatiserad och manuell testning men med störst fokus inom testautomatisering. 

Testautomatisering konsult QESTIT - Daniel Ehrlin

Daniel Ehrlin

Teknisk testare

Daniel har gedigen erfarenhet av agil utveckling både i stora företag och små startups. Han är strukturerad och noggrann och räds inte eget ansvar. Kontinuerligt lärande är en naturlig del i hans förhållningssätt.

Testautomatisering konsult QESTIT - Mikael Pollack

Mikael Pollack

Teknisk testare

Mikael har erfarenhet av att jobba i agil utvecklingsmiljö, både i nystartade projekt samt i vidareutveckling av lanserade produkter och har jobbat med bland annat UI tester och API testing.

Daniel Åkerström - QESTIT

Daniel Åkerström

Teknisk testare

Daniel är en BA som sätter kvalitet och kundnöjdhet som högsta prioritet. Med erfarenhet som Scrum Master och testautomatiserare har han en gedigen verktygslåda för problemlösning .

Tomas Svoboda - QESTIT

Tomas Svoboda

Testautomatiserare

Tomas har flera års erfarenhet av teknisk test och testautomatisering. Han har grym koll på Java och har i flera av sina uppdrag tagit stort ansvar för testmiljöer.

Reda Benmeradi - QESTIT

Reda Benmeradi

Teknisk testare

Reda är en mycket dedikerad och nyfiken testare med erfarenheter inom mobil testning, utforskande testning, UX och design. Han är effektiv, strukturerad och målmedveten i sitt arbete.

Ramin Kasravi - QESTIT

Ramin Kasravi

Testautomatiserare

Ramin är i grund och botten utvecklare med gedigen erfarenhet inom .Net utveckling och testautomatisering, där hans fokus under senare år har varit just automatisering. 

Peter Schramm - QESTIT

Peter Schramm

Testautomatiserare

Peters specialistområde är analys och testdesign med inriktning testautomatisering, gärna i agila projekt. Att hitta nya testmetoder och sätt att skapa nöjda användare är utmaningar som driver honom.

Niyazi Alkan - QESTIT

Niyazi Alkan

Testautomatiserare

Niyazi har bred erfarenheter av testning inom olika roller och områden och av att jobba med ramverk för testautomatisering. Han har ett stort intresse för testning utifrån användarens perspektiv. 

Martin Wrangenby - QESTIT

Martin Wrangenby

Testautomatiserare

Martin är en målinriktad testkonsult som gillar smarta lösningar och han trivs i korsfunktionella team med tät kommunikation och korta feedbackloopar mellan test och utveckling.

David Caranqui - QESTIT

David Caranqui

Teknisk testare

David har jobbat främst med utforskande tester mot mobila enheter och web men har även erfarenhet av automatisering med protractor och javascript. 

Dan Hernvall - QESTIT

Dan Hernvall

Testautomatiserare

Dan gillar att lösa problem genom kontinuerlig förbättring. Han tror på att prova sig fram och över tid bygga upp kunskap och erfarenhet. Han lär sig gärna nya tekniker och förnyar sina kunskaper kontinuerligt.

Carlmichael Lönnberg - QESTIT

Carlmichael Lönnberg

Testautomatiserare

Carlmichael har teknisk bakgrund som javautvecklare med erfarenhet från både frontend och backend. Numera är han specialist sig testautomatisering, teststrategier och prestandatest. 

Fredrik Wallgren - QESTIT

Fredrik Wallgren

Testautomatiserare

Fredrik är nyfiken och strävar efter att lösa problem på eleganta och effektiva sätt genom kod och har erfarenhet av automatisering, webbapplikationer samt testning inom fordonsbranschen.

John Hultgren

John Hultgren

Testautomatiserare

John är en senior testkonsult med en stark bakgrund inom CI/CD och testautomation. Med 12 års erfarenhet i branschen har John utvecklat en djup förståelse för metoder för mjukvarutestning och har en bevisad meritlista i att leverera framgångsrika testprojekt för sina kunder.

Kvalitet kommer inte automatiskt

Framtidens testautomatiserare går hand i hand med framtidens utvecklare. Att kunna programmering och samtidigt tänka som en testare - eller att kunna test och samtidigt tänka som en programmerare är en nödvändighet i ett agilt utvecklingsteam. Värdefull testautomatisering är större än individen - det kräver ett engagemang från alla medlemmar i teamet.

Testautomatisering är inte den slutgiltiga lösningen, men en genomtänkt strategi och en förankring i verksamheten kan frigöra resurser för övrigt kvalitetsarbete. Snabb återkoppling på ändringar i kod eller konfiguration gör det lättare att lansera ny funktionalitet med trygghet i att de affärskritiska flödena fortfarande fungerar. Den tryggheten frigör också mer tid för utforskande testning - och ju mer vi hinner utforska systemet desto mer kan vi lära oss och desto lättare blir det att ta välinformerade beslut.

Få lösningar idag är isolerade och oberoende. Gränssnitt mot andra tjänster och komponenter behöver ständigt motioneras och valideras. Att kontinuerligt integrera – och kanske även produktionssätta – blir vanligare och vanligare. Här är förstås testautomatisering en viktig hörnsten, men vi ser också till att hela utvecklingskedjan genomsyras av ett kvalitetstänk – från en gemensam kodstil och grenstrategi till parprogrammering, enhetstestning och kodgranskning. Det bästa sättet att nå en hög kvalitet är att bygga in den från början.

Lämna dina uppgifter här så hör vi av oss inom kort

Kundcase - Daniel Wellington och ADDQ
Kundcase

Daniel Wellington moderniserar sin QA

Tillsammans med teamen hos Daniel Wellington har vi jobbat för att utveckla och definiera en central teststrategi. I det stora hela finns det nu ett större och mer tydligt ägandeskap av kvalitet i processer och leveranser, men det finns också ett större engagemang i frågor som rör just testning.

LÄS MER OM CASET

Jobba som teknisk testare - ADDQ
Jobba hos oss

Vi letar efter fler tekniska testare!

Här hittar du kollegor med gemensamma värderingar, en stor portion nyfikenhet, kreativitet och engagemang. Hos oss utgår vi från dina behov och du får unika möjligheter att själv välja förmåner, utbildningar, trivselinitiativ och hur du vill utvecklas i din roll. Vi ger dig de verktyg du behöver och vi skapar tillsammans de bästa förutsättningarna för att du ska kunna växa som individ och medarbetare.


JOBBA HOS OSS

Mer om testautomatisering

12 punkter för bra automatiserade tester
Checklista

12 punkter för bra automatiserade tester

Det är skillnad på test och bra test, men det är ofta svårt att vet hur man ska definiera ett test som just bra. I den här checklistan hittar du 12 punkter för bra automatiserade tester, där kravet på att testerna ska vara enkla att skriva och underhålla är en viktig del. 

Hämta checklistan
Testautomatisera strategiskt - så ska du tänka
VIDEO

Testautomatisera strategiskt - så ska du tänka

De senaste åren har det pratats mycket om testautomatisering, vilket inte är så konstigt med tanke på att allting idag görs mer och mer via kod (shift left-trenden). Men hur ska du egentligen tänka strategiskt för att lyckas med automatisering?

se filmen
Vad ska du inte automatisera?
Bloggartikel

Vad ska du inte automatisera?

När vi skriver automatiserade tester vill vi tillföra maximalt med värde till minsta möjliga kostnad eller tid. Det totala antalet testfall för att verifiera att ett stort modernt komplext system är felfritt, är i det närmaste oändligt. ”Allt” kan inte automatiseras.

Läs artikeln