TestledningTestledare

Framtidens testledare är en kvalitetscoach eller QA-coach som vi också säger. En QA-coach använder sig av ett coachande ledarskap. Detta innebär att inspirera och motivera teamen att gemensamt ta eget ansvar för produktens kvalitet. Identifiera beroenden, hantera risker och införa lösningar som skapar rätt kvalitet i rätt tid och till rätt kostnad.

Möt några av våra testledare

Testledare ADDQ - Emma Skoog

Emma Skoog

Testledare

Emma är senior testledare, testdesigner och testare med de utmärkande egenskaperna att vara lugn och metodisk med ett mycket stort fokus på målet.

Testledare ADDQ - Peter Gerken

Peter Gerken

Testledare

Peter är en strukturerad, metodisk och rutinerad testledare med en entusiastisk personlighet. Han gillar högt tempo och fokus på levererans.

Testledare ADDQ - Kicki Gustafsson

Kicki Gustafsson

Testledare

Kicki har gedigen kompetens inom test och testledning med stor teknisk bredd och analytisk förmåga. Hon är hjälpsam, prestigelös och ordningsam.

Testledare ADDQ - Mats Gerdin

Mats Gerdin

Testledare

Mats har mångårig erfarenhet av krav och test från många branscher. Han är nyfiken och har tycker om att lära sig nya metoder och verksamheter.

Testledare ADDQ - Katarina Grenfeldt

Katarina Grenfeldt

Testledare

Katarina har över 20 års erfarenhet av som testledare och har jobbat inom hela testspektrat med bland annat ledning av testautomatisering, prestandatest.

Testledare ADDQ - Mattias Lönnqvist

Mattias Lönnqvist

Testledare

Mattias har i sina uppdrag haft roller som senior testledare, QA Coach och QA Manager där han bland annat planerat testning, skrivit testplaner och tagit fram teststrategier.

Oliver Larsson

Oliver Larsson

Testledare

Oliver är en glad, strukturerad och engagerad testare som har arbetat med krav och kvalitetssäkring i många år. Han har god kunskap i att föra team framåt och i sin ledarroll är han väldigt mån om att alla ska få synas. Han har arbetat i både agila utvecklingsteam samt testteam med större vattenfallsprocesser.

QA-coach eller testledare beroende på arbetssätt

Flertalet organisationer är inne i en förändring mot ett agilt och i förlängningen ett kontinuerligt arbetssätt. I transformeringen till agila arbetssätt kan det ibland tappas bort att det även krävs en transformering av kvalitetssäkringen som skall vara integrerad med utvecklingsprocessen. Då det är minst lika viktigt att skapa hastighet och anpassningsförmåga i kvalitetssäkringen kräver detta en kulturell förändring och nya verktyg.

Under den agila transformeringen behövs det fortfarande ett ledarskap för kvalitetsfrågorna för att tillsammans med teamen driva förändringen. En QA-coach använder sig av ett coachande ledarskap. Detta innebär att inspirera och motivera teamen att gemensamt ta ansvar för produktens kvalitet. Genom att anlita en QA-coach startar du resan mot att bygga in kvalitetstänket i både kultur, arkitektur, system och processer så att det i förlängningen gör att ni kan leverera affärsnytta med rätt kvalitet.

Sker majoriteten av er systemutveckling i enlighet med en planerande vattenfallsorienterad metodik krävs fortfarande ett tydligt aktivt planerande och styrande ledarskap för testarbetet. Det kan också vara lämpligt om organisationen som helhet arbetar projektorienterat och det krävs tydlig statusrapportering.

Våra testledare hjälper er med planering och styrning av testarbetet utifrån vad som skapar mest verksamhetsnytta och affärsvärde utifrån era egna förutsättningar. Ett projekt genomgår många olika faser och detta påverkar även kvalitetsarbetet. Då är det viktigt att ha ett ledarskap och metoder som kan svara upp mot projektets många utmaningar.

Vill du anlita en konsult? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Strukturerat testarbete Biotage och ADDQ
KUNDCASE

Strukturerade processer för Biotage största projekt

Det senaste året har Biotage  jobbat med sitt största projekt hittills, en uppdaterad och modernare version av sin största produkt. Det ökade kraven på utvecklingsavdelningen som det stora projektet har inneburit gjorde att de tog kontakt med oss för att få hjälp med att avlasta utvecklarna i testarbetet.

LÄS OM CASET HÄR

Jobba som testledare - ADDQ
Jobba som konsult

Är du testledare eller QA-coach?

Har du ett stort intresse för test och kvalitetssäkring, olika tekniker och vill arbeta drivet och framåtsträvande? Stimuleras du av svårlösta problem och använder din erfarenhet och kreativitet för att hitta nya lösningar? Tycker du att det är viktigt med personliga varumärke? Gillar du möjlighet och frihet att vara med och påverka – metoder, utveckling, utbildning, ledighet, utrustning och så vidare?

Då ska du kolla på vad vi kan erbjuda dig.

JOBBA HOS OSS

Mer om testledning och QA

Acceptanstest av Saas - Hur säkerställer du kvaliteten?
webinar on demand

Acceptanstest av Saas - Hur säkerställer du kvaliteten?

SaaS - "Software as a service" blir mer och mer populärt. När delar av en process bygger på sådana tjänster så blir det utmaningar med acceptanstester. Vad bör vi som arbetar med kvalitet tänka på och vad kan vi göra för att säkerställa kvalitén?

TITTA PÅ WEBINARET
Testledare för team på distans - så gör du!
Guide

Testledare för team på distans - så gör du!

Att genomföra stora och komplexa IT-projekt på utsatt tid och med så få defekter som möjligt har alltid varit en utmaning och i dagens globaliserade värld kan du som ansvarig för test och QA få lägga till en parameter, nämligen outsourcing och/eller att ni jobbar på distans.

Ladda ner guiden
Tänk riskbaserat för att prioritera testerna
Bloggartikel

Tänk riskbaserat för att prioritera testerna

Du kan aldrig testa allt, därför behöver du fundera på vilka affärsmässiga risker som finns i ditt utvecklingsprojekt. Med det som utgångspunkt kan du planera i vilken ordning du ska testa och hur du ska minimera riskerna så att du testar det mest kritiska först.

Läs artikeln