Testledning
Framtidens testledare är en kvalitetscoach eller QA-coach som vi också säger. En QA-coach använder sig av ett coachande ledarskap. Detta innebär att inspirera och motivera teamen att gemensamt ta eget ansvar för produktens kvalitet. Identifiera beroenden, hantera risker och införa lösningar som skapar rätt kvalitet i rätt tid och till rätt kostnad.
Möt några av våra testledare

Goran Trninic
ProduktägareGoran har erfarenhet av produktägarskap inom både hård- och mjukvara och är grym på att agera spindeln i nätet och att vägleda team framåt.

Emma Skoog
TestledareEmma är senior testledare, testdesigner och testare med de utmärkande egenskaperna att vara lugn och metodisk med ett mycket stort fokus på målet.

Kicki Gustafsson
TestledareKicki har gedigen kompetens inom test och testledning med stor teknisk bredd och analytisk förmåga. Hon är hjälpsam, prestigelös och ordningsam.

Mattias Lönnqvist
TestledareMattias har i sina uppdrag haft roller som senior testledare, QA Coach och QA Manager där han bland annat planerat testning, skrivit testplaner och tagit fram teststrategier.
.png?width=400&name=Oliver%20L%20profilbild%20(1).png)
Oliver Larsson
TestledareOliver är en glad, strukturerad och engagerad testare som har arbetat med krav och kvalitetssäkring i både agila utvecklingsteam samt testteam med större vattenfallsprocesser.

Carl Thyberg
ProjektledareCarl är en erfaren projektledare med en hög förståelse för projektledningens olika aspekter samt en lyhörd och engagerad ledare som är duktig på kommunikation.

Jitka Nádeníková
TestledareJitka har bred kunskap inom olika testmetodiker, testfallsdesign, felhantering och dokumentation. Både med agila metoder och klassiska vattenfallsprojekt.

Nikiforos Papasikas
TestledareNikiforos har en gedigen bakgrund som testare och testledare i alla faser - från funktionstest till acceptanstest och med nyutvecklingsprojekt till test i förvaltning.

Roland Pettersson
DolorkonsultRoland är testledare med lång erfarenhet från den finansiella sektorn från såväl verksamhetssidan som från IT. Han är en drivande person som får saker att hända och med hög leveransprecision.

Seth Anglert
TestledareSeth har stor erfarenhet av finansiella instrument och flöden inom bank och finans, är certifierad inom kravanalys och systemtest. Hans bakgrund som teamlead gör att han värdesätter struktur och kommunikation.

Roberth Nilsson
TestledareRoberth är en erfaren testare med en stark förmåga att skapa och utföra testfall och rapportera buggar. Han har en hög noggrannhet och är mycket detaljorienterad.

Tanjina Feroz
Teknisk testande testledareTanjina är en teknisk testare och har haft flera olika roller inom QA-processen. Allt från att vara testledare, kravanalytiker, manuell testare till att ha jobbat som utvecklare av automattester.
QA-coach eller testledare beroende på arbetssätt
Flertalet organisationer är inne i en förändring mot ett agilt och i förlängningen ett kontinuerligt arbetssätt. I transformeringen till agila arbetssätt kan det ibland tappas bort att det även krävs en transformering av kvalitetssäkringen som skall vara integrerad med utvecklingsprocessen. Då det är minst lika viktigt att skapa hastighet och anpassningsförmåga i kvalitetssäkringen kräver detta en kulturell förändring och nya verktyg.
Under den agila transformeringen behövs det fortfarande ett ledarskap för kvalitetsfrågorna för att tillsammans med teamen driva förändringen. En QA-coach använder sig av ett coachande ledarskap. Detta innebär att inspirera och motivera teamen att gemensamt ta ansvar för produktens kvalitet. Genom att anlita en QA-coach startar du resan mot att bygga in kvalitetstänket i både kultur, arkitektur, system och processer så att det i förlängningen gör att ni kan leverera affärsnytta med rätt kvalitet.
Sker majoriteten av er systemutveckling i enlighet med en planerande vattenfallsorienterad metodik krävs fortfarande ett tydligt aktivt planerande och styrande ledarskap för testarbetet. Det kan också vara lämpligt om organisationen som helhet arbetar projektorienterat och det krävs tydlig statusrapportering.
Våra testledare hjälper er med planering och styrning av testarbetet utifrån vad som skapar mest verksamhetsnytta och affärsvärde utifrån era egna förutsättningar. Ett projekt genomgår många olika faser och detta påverkar även kvalitetsarbetet. Då är det viktigt att ha ett ledarskap och metoder som kan svara upp mot projektets många utmaningar.

Strukturerade processer för Biotage största projekt
Det senaste året har Biotage jobbat med sitt största projekt hittills, en uppdaterad och modernare version av sin största produkt. Det ökade kraven på utvecklingsavdelningen som det stora projektet har inneburit gjorde att de tog kontakt med oss för att få hjälp med att avlasta utvecklarna i testarbetet.
.jpg?width=1000&name=180210_ADDQ_Infl.fest-25%20(kopia).jpg)
Är du testledare eller QA-coach?
Har du ett stort intresse för test och kvalitetssäkring, olika tekniker och vill arbeta drivet och framåtsträvande? Stimuleras du av svårlösta problem och använder din erfarenhet och kreativitet för att hitta nya lösningar? Tycker du att det är viktigt med personliga varumärke? Gillar du möjlighet och frihet att vara med och påverka – metoder, utveckling, utbildning, ledighet, utrustning och så vidare?
Då ska du kolla på vad vi kan erbjuda dig.
Mer om testledning och QA

Acceptanstest av Saas - Hur säkerställer du kvaliteten?
SaaS - "Software as a service" blir mer och mer populärt. När delar av en process bygger på sådana tjänster så blir det utmaningar med acceptanstester. Vad bör vi som arbetar med kvalitet tänka på och vad kan vi göra för att säkerställa kvalitén?
TITTA PÅ WEBINARET
Testledare för team på distans - så gör du!
Att genomföra stora och komplexa IT-projekt på utsatt tid och med så få defekter som möjligt har alltid varit en utmaning och i dagens globaliserade värld kan du som ansvarig för test och QA få lägga till en parameter, nämligen outsourcing och/eller att ni jobbar på distans.
Ladda ner guiden
Tänk riskbaserat för att prioritera testerna
Du kan aldrig testa allt, därför behöver du fundera på vilka affärsmässiga risker som finns i ditt utvecklingsprojekt. Med det som utgångspunkt kan du planera i vilken ordning du ska testa och hur du ska minimera riskerna så att du testar det mest kritiska först.
Läs artikeln