Continuouscontinuous

Det företag som kan leverera nytta till kunderna fortast kommer vara de som överlever dagens stenhårda konkurrens. Time-to-market har aldrig varit så kritiskt som nu och det kommer bara bli tuffare.

Minska risk och kostnad med continuous 

De senaste årens snabba utveckling ställer höga krav på företag att hänga med i svängarna för att fortsätta vara konkurrenskraftiga. Men för att lyckas leverera produkter i samma tempo som kunderna idag förväntar sig, krävs det snabba, flexibla metoder. Kraven på en snabb time-to-market är idag skyhöga. Det gör det allt svårare för företag att hålla fast vid gamla metoder som riskerar förlänga produktionstiden.

Metoder som Continuous Integration och Continuous Delivery innebär att du jobbar med små iterationer i taget, vilket gör att du snabbare kan leverera till kund. Genom att arbeta på det här sättet reducerar du kostnaden och minskar risken vid mjukvaruutveckling, vilket i slutändan ger produkter med bättre kvalitet.

Organisationen och dess kultur är några av de viktigaste delarna för en lyckad väg till Continuous. Finns förståelsen av vad som ska uppnås? Finns grunderna för att bygga en succé? Det är ett måste att först och främst ha rätt förutsättningar på plats. Även design och systemarkitektur måste stödja de nya tankarna för att det ska fungera. Om systemet dessutom är byggt för snabba cykler från början så underlättar även det arbetet.

Att bygga och leverera koden är givetvis grundläggande för Continuous och det är här verktygen blir aktuella. Test och verifiering är ett mycket viktigt moment för en lyckad satsning. Även här ingår verktygsstöd men en hel del av dem är beroende av bra, snabba processer och att veta vilken insats som passar bäst i de olika lägena.

Kundcase MRG Gametek och ADDQ
kundcase

Höjd kvalitet och QA-cochning för MRG Gametek

Dagens snabba tempo ställer höga krav på de som jobbar inom QA och test, och det är nästintill omöjligt att hinna med ibland när det går så fort. I kombination med detta behövde MRG Gametek viss hjälp med automatisering, men ville även få sina team att ta ett större ansvar inom QA. 


LÄS OM CASET HÄR

Jobba som konsult inom Continuous - ADDQ
Jobba hos oss

Vi behöver fler konsulter inom Continuous

Vi söker dig som vill arbeta med att hjälpa våra kunder framåt i sin tekniska agila utveckling genom att driva på implementationen av continuous-principer och Devops-kultur både operativt och strategiskt. 

Hos oss får du kollegor med gemensamma värderingar, en stor portion nyfikenhet, kreativitet och engagemang. Ett adaptivt arbetssätt, möjlighet att påverka och fatta egna beslut samtidigt med hög trygghet och unika utvecklingsmöjligheter.

JOBBA HOS OSS

Mer om continuous

Bygg in kvalitet genom automatiserade tester för delivery pipelines
Webinar on demand

Bygg in kvalitet genom automatiserade tester för delivery pipelines

Du får veta mer om hur automatiserade tester fungerar, med olika nivåer av tester och kvalitetskontroller och vilka typer av defekter som kan detekteras var? Hur man bygger in kvalitet genom hela arbetsprocessen och hur man skapar självtestande byggen?

Titta på webinaret
Verktyg vi använder i utvecklingsteam
BLOGGARTIKEL

Verktyg vi använder i utvecklingsteam

Vad kan det innebära att ha verktyg inom ett utvecklingsteam som arbetar enligt en devops-modell? Det finns många verktyg att välja mellan, men hur hänger de ihop och vad behöver du veta om hur de fungerar tillsammans? Genom exemplen i den här artikeln får du en bild av hur det ser ut i många utvecklingsteam idag.

LÄS ARTIKELN
Continuous test i produktion
Bloggartikel

Continuous test i produktion

Den huvudsakliga anledningen till att kontinuerliga metoder inom utveckling av IT-system har slagit igenom stort är förmågan att kombinera snabbare leveranser, minskade kostnader och minskad risk. Idag finns det modernare varianter av Continuous Delivery (CD) som ytterligare maximerar leveranshastigheten och samtidigt minskar risken

Läs artikeln