Teststrategi
Ett framgångsrikt kvalitetsarbete börjar i det affärsvärde som utvecklingen ska generera och en teststrategi som stödjer det. Där rätt kvalitet definieras utifrån varje företags verklighet och affärsmål. Insikten om vad som är rätt kvalitet och vilka faktorer som påverkar kundupplevelsen gör att leveransen kan effektiviseras med nöjdare kunder som resultat.
Några av våra strateger

Mårten Aronsson
TeststrategMårten är en erfaren ledare och verksamhetsutvecklare inom systemutveckling och förvaltning. Hans tyngdpunkt ligger inom strategi och han trivs bäst i ett nära samarbete med kunder och kollegor.

Olof Klason
TeststrategOlof är en person med glimten i ögat som sprider glädje. Han har många års erfarenhet gällande elektronisk kommunikation och integration, från kravgranskning och utveckling till testledning och testdesign.

Jan Sahlström
TeststrategJan är senior inom QA och har bred erfarenhet av mjukvaruutveckling. Han brinner för processförbättringar som skall underlätta för teamen samtidigt som det ska ge en kontinuerlig leverans av högkvalitativa lösningar.
Kvalitetsarbetet vilar aldrig
Att prioritera och hitta rätt balans mellan tid, kostnad och funktionalitet är avgörande för att lyckas med kvalitetsarbetet. Oavsett om det handlar om att prioritera kvalitetssäkringen ur ett affärsperspektiv eller att automatisera arbetet. Effektiva utvecklingsprocesser och kvalitetssäkringsmetoder frigör den kreativitet och flexibilitet som är en förutsättning för fortsatt framgång.
När komplexiteten ökar blir det allt viktigare att fokusera testerna rätt så att tillgängliga resurser används på ett sätt som ger bra retur på investeringen och levererar affärsnytta. För att kunna testa rätt saker på rätt sätt, och på rätt nivå krävs kunskap om processer, metoder och tekniker för test, kombinerat med erfarenhet, intuition och känsla.
Det är ganska lätt att komma på många olika sätt att testa programvara på. Däremot är det svårare att veta vilka sätt som är bra och att bestämma vilka man bör jobba med för att få störst effekt.
Därför är väl genomtänkta teststrategier så viktiga. En bra teststrategi innebär bland annat att testa rätt saker och att testa dem på rätt sätt. I och med det ökar betydelsen av kvalitativa istället för kvantitativa tester. Det här är ett kontinuerligt arbete och ur ett kvalitetsperspektiv är besluten om teststrategi kanske de allra viktigaste i hela utvecklingsprocessen.
Det bästa sättet att nå rätt kvalitet är att bygga in den från början.

Att få ihop alla mindre delar till en helhetslösning för Essity
Den största lärdomen har varit att en testplan måste upprättas redan från början, att kravställningen måste speglas av att det finns en teststrategi i botten att luta sig mot. Vi har också insett hur viktigt det är att sätta en rimlighet i hur mycket tid vi behöver investera i vilken fas, så att vi tar rätt beslut till nästa fas.
.jpg?width=1000&name=180210_ADDQ_Infl-fest-64%20(kopia).jpg)
Vi söker erfarna teststrateger
Vi är ett värderingsstyrt bolag med snabba beslutsvägar och vi är inte rädda för att testa oss fram. Vårt mål är att skapa #alifethatworks för alla våra anställda, där arbetsliv och fritid kan existera bredvid varandra. Vi ger dig stora möjligheter att vara med och påverka verksamheten, QESTITs framtid och därmed också den egna framtiden.
Mer om teststrategi

Det här bör din teststrategi innehålla
En teststrategi hjälper dig att testa och kvalitetssäkra din produkt eller ditt system med samma affärsmässiga prioriteringar som de övergripande målen i din organisation. Ett framgångsrikt kvalitetsarbete börjar i det affärsvärde som utvecklingen ska generera.
Hämta guiden här
Varför behöver du en teststrategi?
Innan du sätter igång med ett utvecklingsprojekt bör du ha en grundlig och stabil plan, en teststrategi som beskriver metodiken, arbetssättet, hur testerna ska prioriteras och så vidare. Här är några av de främsta anledningarna till varför du bör ta fram en teststrategi.
Läs artikeln
Så implementerar du din teststrategi
Steget från att planera till att implementera kan ibland kännas oöverkomligt. Var och hur börjar man? Varför känns det som att man bara står och trampar? De absolut vanligaste felen är att försöka implementera för mycket och för fort. Förändring tar tid, inte minst om det är frågan om att skapa en ny kultur.
läs artikeln