KravKravanalytiker

Kvaliteten på den utvecklade produkten är beroende av och börjar med rätt ställda krav. Våra kravanalytiker är experter på att fånga upp detaljer, motstridiga behov, sätta dem i rätt sammanhang och lyfta dem till en helhet. De har förståelse för olika intressenters behov, vilket är av största vikt för att kraven ska bli så heltäckande som möjligt.

Några av våra kravkonsulter

Kravanalytiker QESTIT - Mats Gerdin

Mats Gerdin

Kravanalytiker

Mats har mångårig erfarenhet av krav och test från många branscher som t.ex. bank, försäkring, tv/video-streaming, telekom och myndigheter. Han tycker om att lära sig nya metoder och verksamheter.

Produktägare QESTIT - Sofia Österberg

Sofia Österberg

Produktägare

Sofia är en noggrann och analytisk person med starkt driv och enorm nyfikenhet. Hon har bland annat erfarenhet som produktägare och att hantera komplexa produkter med många olika intressenter och viljor.

Peter Hedrén - QESTIT

Peter Hedrén

Kravanalytiker

Peter har över 25 års erfarenhet, med mer än 15 av dessa år internationellt i globala roller som kravanalytiker, testledare och projektledare. Han har också stor vana att hålla presentationer på olika nivåer i organisationer.

Kravkonsult QESTIT - Andreas Fransson

Andreas Fransson

Kravanalytiker

Andreas är en god lyssnare och kommunikatör vars fokus är att den slutliga lösningen på bästa sätt uppfyller behovet. Genom åren har han skaffat sig erfarenhet inom systemförvaltning, projekt och teamarbete.

Kravanalytiker QESTIT - Anneli Halldn

Anneli Halld'n

Kravanalytiker

Anneli har en bred erfarenhet av kravarbete i olika typer av IT-projekt och förvaltning som kravanalytiker, utvecklare, scrum master och produktägare. Hon är analyserande och ansvarstagande och gillar agila arbetssätt.

Oskar Törnsjö - QESTIT

Oskar Törnsjö

Produktägare

Oskar är en managementkonsult och produktägare med erfarenhet av olika branscher. Han har ansvarat för teststrategier, hantering av mjukvara, samt analys och förbättring av arbetsmetoder och dokumentation. 

Kravanalytiker QESTIT - Andreas Runn-Hillbom

Andreas Runn-Hillbom

Kravanalytiker

Andreas är en lyhörd kravanalytiker med lång erfarenhet av kravarbete i olika former. Han drivs av att arbeta med uppdrag som är prioriterade och ger märkbar nytta och då allra helst i nära samarbete med verksamhetsexperter och användare.

Cecilia Centerlind - QESTIT

Cecilia Centerlind

Kravanalytiker

Cecilia har lång av kravarbete i stora och mindre IT-projekt inom systemförvaltning. Hon gillar att utveckla effektiva processer och ha tätt samarbete med verksamheten och utveckling.

Johanna Kembro - QESTIT

Johanna Kembro

Business Analyst

Johanna har haft roller som projektledare, Scrum Master, Business Analyst och testare inom olika branscher och system. Att involvera hela teamet i utvecklingsarbetet är hennes prio.

Key Winved - QESTIT

Key Winved

Business Analyst

Key är en senior konsult med omfattande kunskaper inom IT  och har erfarenhet som projektledare, gruppledare, teknisk informationsspecialist och affärsanalytiker. 

Kravanalytiker som leder kravarbetet med effektivitet och affären i fokus

Din produkts kvalitet och affärsmässiga nytta säkerställs tidigt på det mest fördelaktiga och effektiva sättet om de som kravställer är erfarna och nyfikna. Har man med sig angränsande områden som verksamhetsanalys och test i arbetet ger det ytterligare förutsättningar för att kraven blir tydliga och testbara.

Vi planerar, leder och styr kravarbetet, kvalitetssäkrar krav och kravprocess samt kravverktyg och ser oss som en nyckelperson för att era system uppnår förväntad kvalitet och ger den tänkta affärsnyttan. Vi är rutinerade kravanalytiker som leder kravarbetet med effektivitet och affären i fokus. På så sätt säkerställs balans mellan tid, kostnad och kvalitet. Vi samlar också in, analyserar och beskriver behov och krav för nya och ändrade produkter och funktioner.

Med vår hjälp får du experter som driver och utför kravarbetet med beprövade metodiker och styrmodeller anpassad till er verksamhet. Här ingår även definiering av effektiv teknik, framtagande av strategi och plan. Vi följer kontinuerligt upp, rapporterar till beställare/styrgrupp och övriga intressenter samt bidrar till förbättringar inom kvalitetssäkringsområdet.

Vi tillför ett helhetsperspektiv, från verksamhetsprocesser och affär till realiserade krav.

Behöver du anlita en konsult? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Bättre kravdokumentation - Kundcase ADDQ & Cerner
Kundcase

Bättre metod att dokumentera krav för Cerner 

När Cerner stod inför utmaningen att de hade svårt att hitta en gemensam arbetsprocess för alla utvecklingsteam hörde de av sig till oss. Vilket ledde till ökad produktkvalitet, en bättre metod för kravdokumentation och kortare ledtider på utvecklingsärenden. 

LÄS OM CASET HÄR

Jobba som kravanalytiker
Jobba hos oss

Vi söker dig som är kravanalytiker?

Har du ett stort intresse för kravarbete, olika tekniker och vill jobba drivet och framåtsträvande? Motiveras du av att dela kunskaper, erfarenheter och synpunkter med kollegor? Värdesätter du prestigelös miljö och korta beslutsvägar där du får möjlighet att vidareutveckla dina kunskaper? Gillar du möjlighet och frihet att vara med och påverka – metoder, utveckling, utbildning, ledighet, utrustning och så vidare?

Kolla på vad vi kan erbjuda dig.

JOBBA HOS OSS

Mer om krav

Så lyckas du som produktägare
Guide

Så lyckas du som produktägare

I rollen som produktägare förväntas du lyckas involvera användarna och säkerställa prioriteringar i en alltmer föränderlig omgivning. Du ska dessutom ha förmågan att bryta ner otydliga behov till tydliga krav för utveckling och test.

Hämta guiden
Kom igång med er kravdokumentation
Checklista

Kom igång med er kravdokumentation

Oavsett om ni jobbar i en agil organisation, en organisation under agil transformation, eller en mera traditionell organisation så tjänar ni på att se över er kravdokumentation. Både när den först skrivs och när den ska underhållas.

Hämta checklistan
Så tar du fram icke funktionella krav!
Bloggartikel

Så tar du fram icke funktionella krav!

Det primära fokuset med utvecklingen av våra system är fortfarande att identifiera funktionella krav. Däremot är de icke funktionella kraven minst lika viktiga - så varför är de inte lika självklara?

Läs artikeln