Test

Du kommer aldrig kunna testa allt, därför behöver du fundera på vilka affärsmässiga risker som finns i ditt utvecklingsprojekt. Med det som utgångspunkt kan du planera för i vilken ordning du ska testa, hur du ska minimera riskerna kring test och hur testerna ska prioriteras så att du testar det mest kritiska först.

Test för rätt nivå på kvaliteten

Tids-, kostnads- och kvalitetsfaktorerna är viktiga parameter för din testplanering. Det finns faktiskt en möjlighet att du testar ”för mycket” i förhållande till projektets övergripande prioritering. Detta är viktigt att ha koll på så att testinsatsen sker med samma mål som hela projektet ska mätas på.

Vilken testmetod som används är helt beroende av vilken utvecklingsmodell som används. Testmetodiken ska innehålla vilken dokumentation, vilka testdesigntekniker, vilket testverktyg som används och hur rapportering ska ske. Det är också här du bestämmer hur du ska bedriva test för att få rätt nivå på kvaliteten i relation till de affärsmål du har på tid, kostnad och kvalitet.

De senaste tio åren har dock de flesta utvecklingsprojekt, mer eller mindre förändrats till att vara mer agila och test har förändrats från att vara ett steg sist i processen till att vara integrerat i hela utvecklingsprocessen. Att testa tidigt innebär fördelar som att när fel hittas i kod som är ”färsk”, underlättar detta för utvecklaren att åtgärda dessa och du kan testa delar av din lösning i ett tidigt skede, långt innan hela systemet är klart. Du får även god kvalitet på koden tidigt, som i sin tur minskar antal fel i produktion. Dessutom, så minskar kostnaden för att åtgärda fel markant om de identifieras tidigt.

Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig

Acceptanstest av Saas - Webinar ADDQ
Webinar on demand

Acceptanstest av Saas - Hur säkerställer du kvaliteten?

SaaS - "Software as a service" blir mer och mer populärt. När delar av en process bygger på sådana tjänster så blir det utmaningar med acceptanstester. Vad bör vi som arbetar med kvalitet tänka på och vad kan vi göra för att säkerställa kvaliteten?

TITTA PÅ WEBINARET

Jobba hos oss - ADDQ
Jobba hos oss

Utveckling tillsammans

Här hittar du kollegor med gemensamma värderingar, en stor portion nyfikenhet, kreativitet och engagemang. Hos oss utgår vi från dina behov och du får unika möjligheter att själv välja förmåner, utbildningar, trivselinitiativ och hur du vill utvecklas i din roll. Vi ger dig de verktyg du behöver och vi skapar tillsammans de bästa förutsättningarna för att du ska kunna växa som individ och medarbetare.

JOBBA HOS OSS

Några av våra kunder

Inspiration

Kundcase
FRAMGÅNGsSTORYS

Kundcase

Vi är väldigt stolta över alla våra samarbeten med våra kunder som vill leverera produkter och tjänster med rätt kvalitet. Här kan du läsa om några av dem som lyckats.

TILL KUNDCASEN

Kunskapsbiblioteket
Tips och Guidning

Kunskapsbiblioteket

I kunskapsbiblioteket hittar du guider, webinars, infografik, checklistor och annat innehåll som går lite mer på djupet kring olika delar inom QA.

TILL KUNSKAPSBIBLIOTEKET

Bloggen
SENASTE NYTT

Bloggen

På bloggen delar vi med oss av vår kunskap, insikter, trender och erfarenheter när det gäller automatisering, prestanda, ux, agila metoder, it-säkerhet, test och krav.

TILL BLOGGEN