QA-session - Kravhantering i den agila verkligheten

Här kan du se inspelningen av vår QA-session där tre av våra experter inom QA, kravhantering och kravledning svarar på frågor kring hur man tar sig an kravarbetet på ett agilt sätt och får det att fungera i verkligheten.

Nedan hittar du en del av de frågor som tas upp i sessionen.

INNEHÅLL

En del av frågorna som tas upp i sessionen

  • Känner ni till några verktyg som kan hantera kravdokumentation digitalt? Dvs där både plattformen och dokumentationen är digital och inte bara plattformen där man lagrar informationen analogt.

  • Exempel på DoD och DoR?

  • Hur jobbar man med agil kravinsamling vid offentlig upphandling och i offentliga verksamheter?

  • Vad menar vi med agil kravhantering - menar vi samma sak?

  • Har ni någon erfarenhet av att hantera något införande i molnet och kravhantering i samband med införande till molnet, efter det att 'privacy shield' ogiltigförklarats?

  • Kravanalytikers roll vs produktägare i agila team? Finns det plats för kravanalytiker i agila teamet?

  • Hur får man en samlad bild av ett systems krav där man haft kravdokument under alla år och nu börjar arbeta med Safe och skriver User Stories på en board istället? Ska man uppdatera det befintliga "gamla" kravdokumentet också prallellt?

  • En del menar att user stories är krav medan andra menar att det inte är det. Vad anser ni och varför?

  • Hur hittar vi ett effektivt samarbete när vi själva jobbar agilt men SaaS-leverantören levererar enligt typ vattenfall och därmed gör det svårt för oss att vara lättrörliga.

  • På vilken detaljnivå rekommenderar ni att kraven bryts ned utan att det för den delen blir en lösning?

 

Svar på de frågor som inte hanns med i sessionen hittar du här

QA-Panelen

Simon rund

Simon Riddertorp

Kravanalytiker

Simon har gedigen erfarenhet av kravarbete i rollen som Kravanalytiker och Business Analyst. Hans analytiska förmåga fångar snabbt behovet och hans ledord är kvalitet och värde. Han har utbildat inom kravhantering och håller regelbundet föreläsningar inom området. Hans erfarenhet täcker olika branscher som Försäkring, Handel, Myndighet, Telecom, Bank samt Spel.

Max rund

Max Hjälm

Kravanalytiker och scrum master

Max är en nyfiken och lyhörd kravanalytiker med flera års erfarenhet av att arbeta med krav, kravledning, leverantörsstyrning och som Scrum Master inom SAFe och den agila världen. Hans kunskap inom kravområdet är på både strategisk, taktisk och operativ-nivå i både agila och traditionella team. Max har även en lång meritlista för att få förändringar att ske inom kravområdet.

 

 

Andreas rund

Andreas Fransson

Kravanalytiker

Andreas är en lyhörd kravanalytiker med drygt 10 års erfarenhet av kravarbete i olika former. Genom åren har Andreas skaffat sig erfarenhet inom systemförvaltning, projekt och teamarbete, där han även arbetat en hel del med test. Han är certifierad produktägare och har också varit handledare för studenter inom kravanalys som bland annat givit honom utmärkelse som bästa handledare.

Har du frågor om innehållet, ställ dem här.

Vad nu?

Ta del av våra webinarier - när det passar dig

 Vi älskar att utbilda och dela med oss av våra kunskaper inom våra expertisområden. Nu kan du ta del av alla våra webinarier - och du kan göra det när det passar dig bäst! Se våra webinarier on-demand här: 

New call-to-action

 

Våra senaste inlägg

Digital transformation driver behovet av QA inom bank- och finanssektorn
Lästid: 5 min

Digital transformation driver behovet av QA inom bank- och finanssektorn

Läs mer
Vad är Low Code/No Code?
Lästid: 9 min

Vad är Low Code/No Code?

Läs mer
Verktyg och teknologier inom testautomatisering
Lästid: 10 min

Verktyg och teknologier inom testautomatisering

Läs mer