WEBINAR

Att jobba och leda i ständig förändring

Att jobba och leda i ständig förändring

Vi lever i en tid då alla ska älska sitt jobb och vara passionerade, högpresterande medarbetare. Man ska älska förändringar idag, även om man inte ser dem som en förbättring. Ledare gör allt för att förklara hur bra förändringen är istället för att låta medarbetarna reagera - för att sedan agera utifrån det.

Vi har de senaste 200 åren gått från bonde-samhället, där alla jobbade hemma, till it-samhället, där alla jobbar hemma igen. Skillnaden är att en förändring som tog 5 år då, ska ta max 5 månader nu. På 70-talet flyttade folk från städerna, det kallades ”gröna vågen” och nu flyttar folk norrut för där finns framtidsjobben, naturen och billigare levnadskostnader. För några år sedan skrattade åt ”Millenials” då de sa att jobbet inte passar deras liv. Idag är det den rådande sanningen för många.

Vi vill plocka det bästa från pandemin och helst glömma det värsta- och så har det alltid varit. Men hur länge är det ”nya normala” det normala? Ska arbetsgivare göra exakt det medarbetarna önskar, för att behålla dem, eller ska de sätta ut en ny riktning? Hur ska den i så fall se ut?

Att skapa en förändringskultur på ett företag är att skapa en kultur där man är med och formar framtiden - inte bara anpassar sig efter den. Samma sak gäller den situation vi är i nu, efter pandemins värsta pik. Hur vill vi leva våra livSnarare än hur borde vi leva våra liv.

Du kommer få höra Ronn prata om bland annat: 

  • Hur kommer framtiden arbetsplats se ut?
  • Är jobba hemma mycket svaret på allt - eller blir vi bara små atomer istället för molekyler då?
  • Hur skapar vi en 10/10-lösning mellan arbetsgivare och arbetstagare - istället för en 5/5-kompromiss?
  • Vilka verktyg är viktiga för hur man tar tag i dessa frågor?

Har du frågor om innehållet, ställ dem här.

Våra senaste inlägg på bloggen

Digital transformation driver behovet av QA inom bank- och finanssektorn
Lästid: 5 min

Digital transformation driver behovet av QA inom bank- och finanssektorn

Läs mer
Vad är Low Code/No Code?
Lästid: 9 min

Vad är Low Code/No Code?

Läs mer
Verktyg och teknologier inom testautomatisering
Lästid: 10 min

Verktyg och teknologier inom testautomatisering

Läs mer