PenetrationstestPentestare

Dataintrång ökar kraftigt och IT-brottslingar blir snabbare och snabbare på att upptäcka brister i system och applikationer. Detta i sin tur medför stora förluster för företag som drabbats av dataintrång, men det här går att förebygga genom att regelbundet utföra både interna och externa sårbarhetsanalyser/penetrationstester.

Några av våra säkerhetskonsulter

IT-säkerhetskonsult ADDQ - Patrik Jezierski

Patrik Jezierski

IT-säkerhetsspecialist

Patrik har flera års erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet ur flera perspektiv. Hans tekniska kunskap är både djup och bred då hans nyfikenhet och kreativa förmåga lätt tar sig an nya uppgifter. Under åren har han hunnit verkat inom flera olika sektorer där han haft flera olika ansvarsområden.

IT-säkerhetskonsult ADDQ - Jesse Watson

Jesse Watson

IT-säkerhetsspecialist

Jesse gillar nya utmaningar och har alltid lärande och utveckling som mål. Han har erfarenhet från olika projekt med högt tempo och har lätt att jonglera flera samtidiga arbetsuppgifter. Han är en avslappnad person som har en lugnande effekt i teamet.

IT-säkerhetskonsult ADDQ - Jon Jezierski

Jon Jezierski

IT-säkerhetsspecialist

Jon är en driven, inkluderande och passionerad IT-säkerhetsspecialist som alltid har ett leende på läpparna. Under åren har han hunnit verkat inom de flesta sektorer och är en van presentatör för både små som stora grupper.

It-säkerhetskonsult ADDQ - Mattias Döj

Mattias Döj

IT-säkerhetsspecialist

Mattias har nära till skratt och uppskattar att träffa nya människor samt inkludera nya människor. Han har under sin tid inom it-säkerhet arbetat globalt och rest världen runt för att utföra en mängd olika penetrationstester.

Aron Tydén - IT-säkerhetskonsult ADDQ

Aron Tydén

IT-säkerhetsspecialist

Arons expertis är nätverkssäkerhet och han har en lång erfarenhet av Fortinets säkerhetslösningar. Han är en fena på Advanced Threat Proection och brandväggar och gillar nya utmaningar.

Andreas Roth - Utvecklare IT-säkerhet ADDQ

Andreas Roth

Utvecklare IT-säkerhet

Andreas är en full stack developer med vikt på frontend som gillar ny teknik. Han har erfarenhet av olika programmeringsspråk, tekniker, branscher och plattformar - från mobilt till applikation och webb. I tidigare uppdrag har han också jobbat i både Scrum och SAFe.

Penetrationstester skräddarsydda efter era behov

Våra säkerhetskonsulter har över 14 års erfarenhet av att utföra penetrationstester och säkerhetsanalyser i både stora och komplexa miljöer inom flertalet olika sektorer över hela världen. 

Vi levererar vi penetrationstester som är skräddarsydda efter ert behov. I varje enskilt projekt arbetar vi nära er för att skapa oss en bra förståelse för er verksamhet, möjliga hot samt mål med testerna. Detta för att säkerställa att era önskemål och förväntningar uppfylls.

Uppdragen startar alltid med ett uppstartsmöte där vi går igenom vilka förutsättningar, ramverk och eventuella legala krav som måste uppfyllas. Därefter är det av stor vikt för alla parter att förstå kärnverksamheten, vilket gör att mer scenariobaserade penetrationstester kan utföras där sårbarheternas gradering kan baseras utefter detta.


Arbetet avslutas med en rapport där varje identifierad sårbarhet är väldokumenterad
samt att en muntlig avrapportering hålls. Arbetet och resultatet används sedan för att skapa en välfungerande kravställning som sedermera används i framtida utvecklings, design eller implementationsfaser men även i framtida upphandlingar av nya IT-system.

Behöver du hjälp med säkerhet ? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Penetrationstest guide tredjepartslösningar
Bra att ha koll på

Vilka frågor ska du ställa till en tredjepartsleverantör

Med det stora skiftet till att mer och mer använda molnlösningar för att stödja infrastruktur, plattformar och tjänster, måste nya policyer och procedurer övervägas. De ”nya” miljöer låter ofta som att de är helt säkra. Det kan de i sig vara men det du bygger ovanpå grunderna är en helt annan historia. 

HÄMTA GUIDEN

Jobba som pentetstare hos oss - ADDQ
Jobba hos oss

Vi söker dig som är IT-säkerhetskonsult

Motiveras du av att dela kunskaper, erfarenheter och synpunkter med kollegor? Värdesätter du prestigelös miljö och korta beslutsvägar där du får möjlighet att vidareutveckla dina kunskaper? Stimuleras du av svårlösta problem och använder din erfarenhet och kreativitet för att hitta nya lösningar? Gillar du möjlighet och frihet att vara med och påverka – metoder, utveckling, utbildning, ledighet och utrustning?

Kolla vad vi kan erbjuda dig.

JOBBA HOS OSS

Mer om säkerhet

Skillnaden mellan sårbarhetsskanning och pentest
Bloggartikel

Skillnaden mellan sårbarhetsskanning och pentest

I dagens digitala värld blir det allt viktigare att ditt företags samlade information inte kan hittas och tas av andra. Därför bör du kontinuerligt jobba för en bättre säkerhet genom att löpande göra tester för att ta reda på om det finns sårbarheter.

Läs artikeln
Lösenord som är lätta att knäcka
Infograf

Lösenord som är lätta att knäcka

Människor är lata av naturen och det blir därför helt naturligt  att man väljer ett lösenord som "Acme2019!", eftersom det räcker för att uppfylla alla krav i en lösenordspolicy. Men för en angripare är det både välkänt, lätt att gissa och lätt att knäcka.

Till Infograf
IT-säkerhet vid SaaS lösningar - vad ska du tänka på
Bloggartikel

IT-säkerhet vid SaaS lösningar - vad ska du tänka på

Det blir alltmer vanligt att använda sig av SaaS (software as a service) men dessvärre köper allt för många en SaaS lösning med samma inställning som vid köp av en bil, de förväntar sig att den som byggt bilen har sett till att den är säker och bra.

Läs artikeln