QA-session - Hur väljer du rätt QA-verktyg?

Här kan du se inspelningen av vår QA-session där tre av våra experter inom teknisk testning svarar på frågor om hur du ska tänka när det gäller verktyg för mjukvarutest och utveckling? Nya verktyg dyker upp i allt snabbare takt vilket kan ge oss möjligheter att arbeta effektivare och bättre möta behoven hos våra kunder och användare. Men det är inte alltid helt enkelt att veta vilka som är bäst för ditt ändamål och vad som kan vara bra att ta hänsyn till.

Nedan hittar du en del av de frågor som tas upp i sessionen.

Så väljer du rätt verktyg
INNEHÅLL

En del av frågorna som tas upp i sessionen

  • Som student som pluggar "Teknisk Testare". Vad anser ni vara de mest väsentliga verktygen att kunna inom QA?
  • Min största utmaning kring verktyg är att ekosystemet är verksamhetsgemensamt. Alla skulle kunna uppgradera ingående verktyg, vilket leder till att ingen uppgraderar ingående verktyg, vilket har lett till att vi nu använder vansinnigt gamla versioner av nästan allt. Vilket har lett till att samtliga uppgraderingar till senaste version skulle ta galet lång tid så inget team har tid med det. Vad gör man åt det?
  • Verktyg/metod som fungerar att testa applikationer som använder Shadow DOM?
  • Säg att man står inför att antingen 1) köpa ner sig i ett do-it-all-enterprise-ekosystem, typ Microsoft Azure-pipelines-cloud-.net-versionshanterings-gröt eller 2) bygga ett eget "korthus" med specialiserade komponenter där varje byggsten gör en sak bra. Jag kan inbilla mig att det är "lättare" att "komma igång" med alternativ 1, men att man kanske "målar in sig i ett hörn" och måste göra saker på det sätt som verktygsleverantören har tänkt sig. Tankar kring det? Vad föredrar ni, och varför?
  • Ur ett devops-perspektiv, re: bygge, test & deploy av monorepo. Testa och "deploya" allt vid varje ändring, eller försöka utröna vilka delar som behöver testas och deployas beroende på vad som ändrats? Om det senare, har ni konkreta tips på verktyg som tacklar det på ett bra sätt?

QA-Panelen

Stefan Nerby

Stefan Nerby

Teknisk Testare

Stefan är civilingenjör och har en teknisk bakgrund som utvecklare. Han har erfarenhet av analys, planering och implementering av automatiserade modellbaserade tester för både webb- och java-applikationer. Han har också stor vana att kravställa, acceptanstesta och integrera verktyg och metoder för test i testverksamheten. Han brinner också för att resultatet av arbetet ska vara användbart och kunna förstås av andra.

Saif Alhindosh

Saif Alhindosh

Teknisk testare

Saif har erfarenhet från olika uppdrag inom E-learning, Telecom och Bank och finans, där han har jobbat med att implementera testautomatisering - i bland annat Selenium WebDriver, Appium och Cypress. Han har ett stort intresse för agila testprocesser med mest fokus på testautomatisering och anser att testautomatiseringen ett viktigt steg för att kunna uppnå en effektiv testprocess med tidig och frekvent återkoppling i utvecklingsfasen.

Christer Hamberg

Christer Hamberg

Devops-specialist

Christer är en erfaren testledare och testautomatiserare erfarenheter av kvalitetssäkring från kravställning, utveckling, test, drift och underhåll av system. Han har byggt testsystem, planerat och automatiserat tester inom olika branscher samt implementerat agila processer och CI/CD flöden i olika organisationer. Christer jobbar gärna med förbättringsarbete och förenkling av komplicerade processer som förkortar ledtider och förbättrar kvaliteten.

Har du frågor om innehållet, ställ dem här.

Ta del av våra webinarier - när det passar dig

 Vi älskar att utbilda och dela med oss av våra kunskaper inom våra expertisområden. Nu kan du ta del av alla våra webinarier - och du kan göra det när det passar dig bäst! Se våra webinarier on-demand här: 

New call-to-action

 

Våra senaste inlägg

Digital transformation driver behovet av QA inom bank- och finanssektorn
Lästid: 5 min

Digital transformation driver behovet av QA inom bank- och finanssektorn

Läs mer
Vad är Low Code/No Code?
Lästid: 9 min

Vad är Low Code/No Code?

Läs mer
Verktyg och teknologier inom testautomatisering
Lästid: 10 min

Verktyg och teknologier inom testautomatisering

Läs mer