Så hjälpte vi Daniel Wellington att modernisera verksamhetens QA

Den stora konkurrensen online, speciellt inom e-commerce, innebär att det alltid gäller att prestera bättre än konkurrenter och ha en fullständigt fungerande verksamhet. En viktig del för att lyckas med detta är QA. För att alltid vara i framkant samt förbättra sitt arbete inom just detta område ville Daniel Wellington ta ett omtag på kvalitetssäkringsarbetet och sätta en ny strategi för hur man skulle jobba med test. Det ledde till att ADDQ anlitades som experter för att hjälpa till att ta fram en teststrategi och plan för kvalitetssäkring.

Avsaknad av dedikerade testare öppnade för samarbete med ADDQ

 

Superseniora QA-personer växer inte på träd direkt.”

När Daniel Wellington AB inledde sitt samarbete med ADDQ hade de inte några dedikerade testare i verksamheten - ansvaret låg på respektive team att själva se till så att leveranserna fungerade, i vissa team fanns även ett koordinerande ansvar för samarbete med verksamheten i stort. För att arbetet inom området skulle blir mer effektivt och därmed även ge bättre resultat hjälpte ADDQ Daniel Wellington att skapa en gemensam teststrategi. Syftet med strategin var att definiera hur man skulle jobba med test på de olika områdena i organisationen. Det i kombination med utbildning blev fokus för ADDQ och konsulten på plats, Jan Sahlström.

 

Definierade teststrategier och tydligt ägandeskap för kvalitet i leveranser

 

“ADDQ är välrenommerade inom kvalitet och kravhantering”

Daniel Wellington AB insåg att en stabil och erfaren partner som ADDQ kunde vägleda verksamheten mot att få en mer kvalitetssäkrad och modern QA. Eftersom Daniel Wellington AB saknade dedikerade testare blev det huvudsakliga arbetet för ADDQ följande praktiska åtgärder: 

  • Definiera en teststrategi och sprida denna i utvecklingsteamen
  • Vidare utbilda teamen om vikten av testning och kvalitet
  • Få alla inom organisationen att ta ett större ägarskap för kvalitén i sina leveranser

Till en början handlade samarbetet om att parterna skulle lära känna varandra och att ADDQ skulle sätta sig in i Daniel Wellingtons organisation och få en förståelse för hur de olika teamen arbetar med utveckling. Här gjordes även analyser om hur Daniel Wellington i dagsläget arbetade med till exempel kvalitetssäkring och kravhantering, där grundläggande faser som integrationstester, systemtester och verksamhetsanalyser blev det som ledde fram till en första version av den nya QA-strategin. ADDQ tillhandahöll även workshops för de olika teamen för att vidareutbilda teamen i hur man bedriver kvalitetssäkring och göra det tydligt varför QA är en kritisk aspekt av verksamheten.

- "Med rätt samarbetspartner så går det att göra det omöjliga. Vi har byggt upp ett väldigt stort förtroende och åstadkommit väldigt mycket under det senaste året. ADDQ har bidragit med att faktiskt lyfta kvalitetsförståelsen och hur man jobbar med kvalitet för hela organisationen." Jennie Lidén, Tech Manager på Daniel Wellington

 

Ökad kvalité och bättre kravhantering skapar bättre förutsättningar i framtiden

 

“Vi har en väldigt familjär stämning på Daniel Wellington och därför behövde vi en partner som passade in i vårt sätt att arbeta - både socialt och praktiskt.”

Tillsammans har ADDQ och teamen hos Daniel Wellington jobbat med att utveckla och definiera en central teststrategi som innebär både generella anpassningar till verksamheten men även mer detaljerade anpassningar för olika delar av teamen. I det stora hela finns det nu ett större och mer tydligt ägandeskap av kvalitet i processer och leveranser, men det finns också ett större engagemang i frågor som rör just testning. Det här har gjort att Daniel Wellington nu och framöver kontinuerligt kan leverera kvalitet på ett mer effektivt sätt.  

- Med rätt samarbetspartner så går det att göra det omöjliga. Vi har byggt upp ett väldigt stort förtroende och åstadkommit väldigt mycket under det senaste året. ADDQ har bidragit med att faktiskt lyfta kvalitetsförståelsen och hur man jobbar med kvalitet för hela organisationen, säger Jennie Lidén, Tech Manager på Daniel Wellington.

Nästa steg för Daniel Wellington är att planlägga verksamhetens utveckling för att vidhålla den positiva trenden som skapats och definiera arbetet kring förvaltning och den fortsatta utvecklingen av det påbörjade samarbetet med ADDQ.

Kundcase DW och ADDQ
KORT OM

Daniel Wellington

Daniel Wellington är ett svenskt klock- och smyckesmärke som grundades 2011. Alla produkter är designade internt i Stockholm och fokus ligger på perfekt minimalistisk design samt att erbjuda världen tidlös stil genom prisvärd lyx. Sedan starten har Daniel Wellington sålt över 9 miljoner klockor och etablerat sig som ett av de mest älskade märkena i branschen.

 

 

Behöver ni också en strategi och plan för er kvalitetssäkring?

Det är ganska lätt att komma på många olika sätt att testa programvara på. Däremot är det svårare att veta vilka sätt som är bra och att bestämma vilka man bör jobba med för att få störst effekt. Vi har kunskaper om processer, metoder och tekniker, kombinerat med erfarenhet, för kunna hjälpa er att ta fram en strategi för att testa rätt saker på rätt sätt, och på rätt nivå.

Vill du veta mer om det? Klicka på knappen och fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig