1 DAGSKURS

Testautomatisering med Selenium 2

I en tid där kvalitet och time-to-market är avgörande och där utvecklingen ofta drivs enligt en agil metodik, blir testautomatisering ofta ett krav. Testautomatisering betyder att man använder ett verktyg för att köra repeterbara tester mot applikationen som ska testass. Selenium 2 (WebDriver) håller på att etableras som W3C standard för testning av webbaserade applikationer och är i dag det överlägset mest spridda verktyget.
Kursen riktar sig till personer som arbetar med testautomatisering, tekniska testare, programmerare och andra lite mer tekniska roller som vill lära sig testautomatisering med Selenium 2.

Denna praktiskt inriktade kurs lär dig hur du bygger pålitliga, stabila och underhållbara automatiserade tester med Selenium 2. Du lär dig allt från enkla automatiseringsscript till en mer omfattande och robust testautomatisering av webbapplikationer.

Kursens fokus ligger på övningar och demonstrationer som blandas med kortare teoretiska genomgångar.

Kursmål

Efter kursen kommer du att självständigt kunna designa, implementera och köra automatiserade tester skrivna i Selenium 2. Du kommer att vara bekväm med olika programmeringsinterface och verktyg som utgör Selenium 2, samt ytterligare ett antal verktyg som effektiviserar arbetet.

Förkunskaper

Lite erfarenhet av eller kunskaper i programmering är en förutsättning för att fullt kunna tillgodogöra sig kursmaterialet. Alla exempel och övningsuppgifter är skrivna i Java men Selenium 2 har stöd för flertalet programmeringsspråk, Java, C#, Perl, Python, Ruby, etc. Du behöver även ha med dig en egen dator för att göra övningsuppgifterna, som är en central del i kursen.

Obs. Denna kurs finns för närvarande endast som företagsintern. Fyll i nedan formulär vid intresse så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Jag är intresserad av Testautomatisering med Selenium 2

ronn rund
Frågor om kursen? Kontakta mig.

 

Ronn Elfors Lipsker

UTBILDNING

Mob: 070-783 11 67
E-post: ronn.elfors@addq.se