Ladda ner vår nya guide: Testledare för team på distans - så gör du!

Att genomföra stora och komplexa IT-projekt på utsatt tid och med så få defekter som möjligt har alltid varit en utmaning. Men i dagens globaliserade värld kan du som ansvarig för test och QA även stöta på ytterligare en utmaning, nämligen outsourcing och/eller team som jobbar på distans. Till dig som dagligen testleder på distans har jag skrivit en guide, som jag hoppas ger dig några konkreta tips som  hjälper dig att utvecklas i din roll som testledare. Här är en kort sammanfattning av guiden och du kan självklart även ladda ner den i sin helhet längst ner i artikeln. 


Här är ett utdrag ur guidens innehåll:  


Omfamna skillnader i teamet

För att skapa ett bra arbetsklimat i ett team är det viktigt att du som testledare lär dig att omfamna de skillnader som finns. Ofta handlar det om kulturella skillnader när det kommer till team som jobbar på distans men det kan även vara annat som skiljer teammedlemmarna åt. Ladda ner guiden för att läsa mina tankar kring hur du löser den här utmaningen på bästa sätt. 

Global teamkultur

Att vara testledare idag innebär något annat än det gjorde tidigare, mycket på grund av att vi jobbar mer enligt agila principer, men också för att outsourcing har blivit så pass mycket vanligare. Det kräver något annat av dig som ledare och att hantera kulturella skillnader, språkskillnader och medlemmar på olika platser är bara några av utmaningarna som en testledare för ett globalt team står inför. Genom att omfamna skillnader, vara lyhörd och se till att teamet lär känna varandra blir det enklare att skapa en härlig kultur trots distansen. 

Bygg förtroende hos dina teammedlemmar

Oavsett vilken typ av ledare du är så är förtroende det som gör skillnaden när det kommer till att bygga ett team. Det här är också ett av dessa knepiga ämnen som många ledare och projekt ofta verkar glömma bort, eller åtminstone inte tänker på dagligen. Det är synd eftersom förtroendefrågan alltid bör ligga högt upp på agendan och helst alltid vara i centrum i varje ledares sinne - varje dag och i varje möte. I guiden hittar du mina bästa tips för att skapa förtroende hos ditt team. 

Kommunikation i teamet är A och O

När du tar ansvar för en grupp som är ny för dig kan den tidpunkten vara fylld med möjligheter till felsteg och missförstånd som kan leda till problematiska och ohälsosamma situationer i ditt team. Låt aldrig munnen springa före hjärnan i det här läget! Ställ istället frågor, lyssna noga och innan du delar med dig av dina egna åsikter - gå varsamt fram. 

Ovan är som sagt en kort sammanfattning av innehållet. Om du vill läsa hela guiden om mina tips för hur du är testledare på distans, kan du enkelt ladda ner den här.
Kategori:TeknikTestledare för team på distans - så gör du

Alla blogginlägg

Vi rekommenderar också