Jag gillar att ligga steget före kunden

Kanske fick Mattias med sig denna inställning under sin utbildning på Chalmers, eller kanske fick han med  sig det från sin uppväxt, som präglades av ett genuint teknikintresse. Som tolvåring hänfördes Mattias av att kunna bygga sina egna lösningar, att kunna förbättra sin egen värld. Verktyget då var Commodore 64:an och med den förändrade han sin egen värld genom att bygga datorstyrda discoljus till skoldiscot. Han säkerställde också säkerheten på sitt pojkrum genom att bygga ett datorstyrt kodlås för att hålla klåfingriga syskon på behörigt avstånd. 

Som systemarkitekt på ADDQ Göteborg är ingen dag den andra lik – vilket passar Mattias som handen i handsken. Att kunna leverera ett helhetsåtagande till kunderna, där Mattias både agerar projektledare, programmerare och tekniker gör projekten effektiva.

”Trygghet för mig är att vara insatt i det vi ska leverera. Och genom att jag personligen oftast är med på såväl det första införsäljningsmötet som projektets sista möte, blir jag väldigt personligt insatt.”Ständig utveckling är också något som ligger Mattias varmt om hjärtat. Att kunna använda sina nyvunna kunskaper från ett projekt och föra det vidare till nästa.  Så designar man enligt Mattias framtidens systemlösningar, oavsett om slutprodukten är en satellit eller en pappersservett. Och så vitt skilda slutprodukter fyller faktiska Mattias vardag på kontoret.

”Det spelar ingen roll om vi ska testa hydraulsystem för industrin eller hörlurar för maskinoperatörer – vi utformar alltid våra system på samma sätt oavsett komponent som ska testas.”

Att göra rätt från grunden, att ställa rätt frågor och att aldrig anta eller gissa sig fram. Det är dem parametrar Mattias tycker är viktigast att ha med sig, oavsett projekt. Att slippa vara efterklok och att istället ägna tiden åt att blicka framåt och förutse hur kundens behov kommer se ut på en lite längre horisont.

Det är då man kan vara säker på att man utvecklas. Både som människa och som företag.

Mer om hur det är att jobba hos oss hittar du här.

Alla blogginlägg

Vi rekommenderar också