Att skapa ett liv som fungerar - hjärtat i vår kultur

Värderingsstyrning är en organisationsmetod där delade värderingar i ett företag eller annan organisation samlar alla medarbetare i samma riktning. I ett värderingsstyrt bolag är det dessutom lättare att ta beslut eftersom alla har samma syn på vad som är rätt och fel och därigenom gemensamt nå ett bättre resultat för helheten.

Platt organisation är ett uttryck som avser en horisontellt och inte en vertikalt uppbyggd organisation. Den kan ha ett samordnande centrum eller sakna ett sådant och inflytandet är jämnt fördelad och inte uppdelad i nivåer av hierarkier.

Agilt arbetssätt är Individer och interaktioner framför processer och verktyg. Fungerande programvara framför omfattande dokumentation. Kundsamarbete framför kontraktsförhandling. Anpassning till förändring framför att följa en plan.

Möjlighet att påverka är att kunna inverka på (ändra någon aspekt i) någon eller något.

Sant - på riktigt

Även förklarat så låter ju detta väldigt bra. Men vi vill inte att saker bara ska låta bra, vi vill att de ska kännas och vi vill att de ska upplevas och framförallt vill vi att de ska vara sanna – på riktigt!

Därför har vi sammanfattat vad vi vill, står för och kan ge våra nuvarande och framtida medarbetare, våra kunder, samarbetspartners och alla andra som ingår i vårt nätverk på ett eller annat sätt.

Om det är sant? Fråga vem som helst som vi har en relation till men helst våra medarbetare. Det gjorde vi under två år. Då det viktigaste för oss är vad vi själva känner.

Som bolag vill vi utveckla kompetenser och metoder för framtidens ständiga och adaptiva kvalitetssäkring. Vi vill vara ett GOOD to GREAT företag med starka gemensamma värderingar, tydligt syfte och en kultur som bygger på coachande ledarskap, självdrivande team som arbetar mot tydliga och gemensamma mål. Och vi vill utveckla alla framtidens specialistkompetenser inom QA, från verksamhetsanalytiker till utvecklare som brinner för test.

Vi vill jobba med rätt personer framför rätt kompetens. Kompetensen utvecklar vi tillsammans!

Vi vill skapa ett liv som fungerar för att kunna skapa en värld som fungerar och det här är vad vi kan ge dig – på riktigt!

A Life That Works

”-Livet pågår…”, var det någon som sa. Apropå att få ihop sitt livspussel. Apropå att få ihop sina roller som kollega, som specialist, som mamma, som pappa och som sig själv. Livet pågår och tar sig olika riktningar och vändningar. Precis hela tiden. Ibland så som man önskat. Ibland inte.

På ADDQ tror vi på att livet blir bäst när det får pågå. Stundom slita och dra i dig, stundom bädda in dig i sammet. Det enda man kan påverka är hur man förhåller sig till det. Vi vill inte gärna göra skillnad på och dela upp livet i arbetsliv och privatliv, utan försöker se på det som just livet. Att underlätta för att du ska kunna skapa din balans, hitta din motivation och utvecklas i din takt.

Vi gör det genom att låta alla medarbetare både få och uppmuntras att vara med och påverka, dela med sig och driva. I botten ligger våra gemensamt framtagna värdeord frihet, ständigt lärande och engagemang. Och vårt kära Q. Enkelt uttryckt passionen för rätt kvalitet och maximalt värdeskapande. Som vi alla förenas kring. Alla - som i våra medarbetare, våra kunder och alla andra som tittar in i vår värld och blir en del av vårt nätverk.

Vi har märkt att när vi utmanar traditionella metoder, arbetssätt och styrning, så uppstår det energi och saker och ting händer. När vi låter passionen få utrymme, så blir saker gjorda, kunskaper vunna och kunder glada. När vi hyllar nyfikenheten skapas innovationer.

För alla är det här inte lätt. Obekvämt rent utav. Men det hjälps vi åt med. I familjen. ADDQ familjen. För det är dumt att låta människor kasta sig ut i det okända, om det inte finns vingar, skyddsnät eller andra människor som står beredda att ta emot en om man faller. Och likväl som du ibland behöver support omkring dig, behöver du också vara support till dem omkring dig.

Vi finns för att hjälpa till att bygga en värld som fungerar. Och för att göra det måste vi se till att vi också skapar förutsättningar för ett liv som fungerar. Ett liv som får möjlighet att pågå.

Inte så konstigt alls egentligen.

Hylla livet. Låt det pågå. har det bäst möjlighet att fungera.

Jag

Jag är jag. Och ingen annan. I kombination med dig blir det vi och tillsammans med andra som samlas kring en gemensam passion blir vi oslagbara. Om jag får fortsätta vara jag. Och du får fortsätta vara du.

Vi styrs, hindras och drivs alla av olika saker. Även om vi brinner för samma saker. Är inte det fantastiskt? Fantastiskt bra och fantastiskt viktigt. Tycker vi på ADDQ. Viktigt om man som vi vill bygga världens bästa arbetsplats som levererar världens bästa tjänster och produkter inom test och kvalitetssäkring.

Här står dina behov högst i kurs. Här får du frihet att påverka allt som har med ditt arbete att göra; uppdragen, utvecklingen, ersättningen. Utifrån din livssituation, dina prioriteringar och det du behöver just nu. Det tycker i alla fall vi lockar fram det bästa ur dig, ger dig bäst förutsättningar för att hålla passionen vid liv och göra skillnad för dem du kommer i kontakt med.

Men vi säger inte att vi har alla svaren. Dom har du ju själv. Men är det inte lite som det där med guldfisken, som bara växer sig så stor som akvariet den bor i?

Eller vad tycker du?

Vi

Interaktion. Kommunikation. Motivation och emotion uppstår när vi möts. Träffas och talar, diskuterar och vädrar våra åsikter, tankar och idéer. Ett ord föder ett annat, föder ett tredje och vips uppstår en ny idé, en ny tanke som kanske förändrar världen. Tänk vilken kraft det finns i mötet med andra. Det tänker vi mycket på, här på ADDQ. För lika viktigt som det är att du får vara du, lika viktig och stark är kraften i att vara tillsammans med andra, enas kring möjligheter, lösa problem och lyfta varandra.

Vi försöker att inte sätta oss i traditionella fack. Hos oss är det lika naturligt att kompisen är chef som att chefen är en kompis. I den mån vi alls talar om chefer. Vi talar egentligen hellre om team och coacher och där det är allas vår möjlighet och skyldighet att såväl driva på som stötta varandra. Precis som i vilken familj som helst egentligen. Vi stöttar, lyfter och driver gemensamt på den som just nu behöver det och när vi stöter på utmaningar – vilket vi så klart gör konstant i våra uppdrag – så hugger vi alla i tills vi kan kalla utmaningen en framgång.

Det fixar man bara tillsammans med andra.

Oss

Du är välkommen. För att ge eller för att ta. Och helst båda delarna. För det är ju så kunskap och idéer, innovationer frodas. När de vädras. Närs. Och tillåts att inte ha ett slut. Så var det ju mycket förr – att allt skulle genomföras i projekt med en tydlig början och ett slut. Så att man kunde bocka av och gå vidare. Glöm det för en stund och kittla dig själv med tanken att saker, tankar, idéer, mjuk- och hårdvaruutveckling får låtas pågå. Och slipas, förbättras och förfinas hela tiden. Det pratar vi mycket om i vårt community.

I vårt community av medarbetare, leverantörer, kunder och andra som på något sätt intresserat oss eller intresserat sig för oss, finns inga gränser för vad som kan utvecklas.

Det finns heller inga gränser och regler för hur vi tar oss framåt, bara vi gör just det. Då är alla metoder bra metoder. Ibland är forumet ett seminarium. Ibland en utbildning. Men lika ofta en sommarfest, en maskerad eller något annat som får oss att både skratta och tänka. Och framför allt är moderatorn oftast en ADDQ:are som fått feeling. Som fastnat för något intressant och som fått möjligheten att nörda ner sig och nu vill dela med sig.

Gillar du det här, är du också välkommen. Till vårt Q. Till vårt nätverk.

Oavsett vad det står, har stått eller kommer stå ditt visitkort.

Let’s build a world that works with a life that works! 


JOBBA HOS OSS

Alla blogginlägg

Vi rekommenderar också